Update maatregelen covid-19

Beste tennissers, 

In de strijd tegen covid-19 heeft het kabinet gisterenavond nieuwe maatregelen gepresenteerd. Deze maatregelen gelden voorlopig voor de komende 4 weken.
Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. 

De volgende maatregelen zijn vanaf 15 oktober van toepassing bij De Hogt:

-De tennisbanen zijn geopend, de horeca is gesloten
-Omkleden en douchen in de kleedlokalen is niet toegestaan
-In kleedlokaal 6 is het mogelijk om gebruik te maken van het toilet
-Na het tennissen dient men direct het tennispark te verlaten.

Er was naar aanleiding van de uitspraak van premier Rutte de nodige onduidelijkheid over ‘dubbelspel’. Inmiddels is bekend geworden dat dubbelspel WEL mogelijk is. Hieronder de informatie die de KNLTB zojuist op haar website heeft gepubliceerd. 

Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van de KNLTB gering. 

Helaas kunnen wij u na afloop van het tennissen niet voorzien van een consumptie in de bar. Laten we hopen dat de nieuwe maatregelen ervoor zorgen dat we met zijn allen het virus snel onder controle krijgen. Wanneer het beleid van de overheid wijzigt, ontvangen jullie een e-mail met meer informatie over de gevolgen hiervan.

Met vriendelijke groet,
Rutger Smak Gregoor