Tossen

Tossen

Wat is tossen?

De spelerspasjes van deelnemers worden door elkaar geschud. Daaruit ontstaan de verschillende koppels die met en tegen elkaar spelen. De toss-manager tracht om met de toss-indeling zoveel mogelijk rekening te houden met de speelsterkte zodat de “Gevorderden” niet 2 keer achter elkaar tegen “Beginners” moeten spelen.

Het tossen is gepland op: Iedere maandagmorgen tijdstip : van 09.00 – 11.30 uur. Iedere woensdagavond tijdstip : van 19.00 – 20.30 uur. Iedere vrijdagmorgen tijdstip : van 09.00 – 11.30 uur.

De partijen duren 45 minuten. ( De toss managers kunnen indien nodig hiervan afwijken) Ledenpasjes meebrengen.

Baanbezetting : Voor het Tossen in de ochtenden zijn de banen 1, 2 en 3 beschikbaar, op de baan 4 kan dan vrij getennist worden. ( indien baan 5 niet verhuurd is kan deze ook gebruikt worden voor vrij tennissen.) Voor het Tossen op woensdagavond zijn baan 1 en 2 beschikbaar. ( banen 3 en 4 zijn voor vrij tennissen, indien baan 5 niet verhuurd is kan deze ook gebruikt worden voor vrij tennissen).

De vrij tennissers dienen op correcte manier af te hangen , dat wil zeggen dat alle spelers die op een baan willen gaan tennissen moeten afhangen. Als men na 45 minuten verder wil tennissen dan moeten alle spelers opnieuw afhangen op een baan die dan vrij is. Ook voor de tossers geldt dat als zij vrij willen tennissen er via het afhangsysteem een vrije baan kan worden gereserveerd. Zij zijn dan gestopt met tossen, het is uiteraard niet de bedoeling dat op deze wijze de banen voor het vrij tennissen al op voorhand worden geblokkeerd voor het Tossen.

Het tossen is een vrijblijvende activiteit er is geen inschrijving nodig en een ideale manier om kennis te maken met andere leden en wedstrijdervaring op te doen.

Het tossen wordt begeleid door een van de toss-managers ; Riekie Rockx , Ad van Lierop.