Tenniskids

Tenniskids is een leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten. Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. TV de Hogt biedt dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten al enkele jaren aan! TV de Hogt was zelfs 1 van de 20 eerste pilotverenigingen in heel Nederland.
Een unieke mogelijkheid dus!!

Tenniskids nu ook op TV de Hogt!
Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TV de Hogt jeugdspelers (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!
Tenniskids Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
Tenniskids Oranje
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.
Tenniskids Groen
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.
Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het TV de Hogt ook een aantal talenten op.  Onze trainer Tim van der Donck is er klaar voor. Hij gaat een speciale Tenniskids cursus volgen en beschikt over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen. Hij kan niet wachten om met een nieuwe groep Tenniskids aan de slag te gaan!
Meer weten?
U vindt alles over Tenniskids op:http://www.tenniskids.knltb.nl.. Elke keer als er weer voor de trainingen en/of tenniskids ingeschreven kan worden, zullen de inschrijfformulieren op onze website te downloaden zijn. Houdt daarom de nieuwsberichten goed in de gaten!
Vragen?
e-mail met Sander Pijnenburg:
e-mail: jeugdcommissie@dehogt.nl.