Tennis Fit

Onderwerp: Zo lang mogelijk fit op de baan staan?

Beste tennisser,

Wij willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leden zo lang mogelijk plezier in het tennissen houden. We willen jou daarom ook wat extra’s bieden, zodat je zo lang mogelijk fit blijft, ook nog weer wat nieuws leert en plezier op de baan hebt met (nieuwe) tennismaatjes.

Uit onderzoek van de KNLTB blijkt namelijk dat:
–     30% van de leden boven de 65 jaar zijn/haar lidmaatschap opzegt vanwege blessures;
–    de behoefte bestaat om het tennisspel en de tactiek te blijven verbeteren. Maar dan in een flexibeler vorm van lessen: niet in de ‘normale’ lescyclus – niet te duur en niet te vaak;
–    de behoefte bestaat aan het ontmoeten van meer tennismaatjes, om zo de mogelijkheid te hebben met meer mensen te kunnen spelen – op je eigen niveau en in dezelfde leeftijd;
–     een toss vaak wordt bezocht door dezelfde mensen en je soms niet helemaal tot je recht komt – te groot verschil in speelsterkte;
–     er uiteraard veel informatie is over blessure preventie, maar dat het ook leuk is als de vereniging daar een rol in speelt.

En daarom biedt TV de Hogt samen met Sportivity Service jou het programma Tennis Fit:

  • Tennis Fit Training – verkorte lescyclus

We bieden jou voor 5 weken een TennisFit-kaart aan.

Tijdens deze lessen van  2 uur, besteedt de leraar naast spelverbetering (tactisch) aandacht aan de preventie van blessures. Je doet een gezamenlijke warming up en drinkt na afloop met elkaar een kop koffie.

De Tennis Fit Trainingen kosten in totaal € 12,50 en start op maandag 13 mei 2019 van 11.00 uur-13:00 uur, vervolg op 20 en 27 mei en op 3 juni en 17 juni. Op 4 banen. Dus er is plaats voor maximaal 16 deelnemers.

De 5de les is een Trainers Toss: De trainer begeleidt de Toss, geeft advies over tactiek tijdens het spel, geeft oefeningen en zorgt voor een gezamenlijke warming-up. Daarnaast zorgt de tennisleraar voor een indeling naar de juiste speelsterkte, zodat iedere deelnemer aan zijn trekken komt. De Trainers Toss is op 3 juni gepland.

Lijkt het jou leuk om hieraan mee te doen? Meld je dan snel aan vóór 30 april 2019 bij activiteiten@tvdehogt.nl

Vol =Vol

Op naar een fantastisch Tennis Fit programma, dat jou fit op de baan houdt!

Groeten,
Riekie Rockx