Technische commissie

De technische commissie (T.C.) houdt zich bezig met de meer prestatiegerichte kant van de vereniging. De T.C. houdt de speelsterkte van de leden via het DSS bij, overlegt met trainers en zorgt voor begeleiding op technisch gebied . Verder regelt de T.C. het gebruik van de buitenbanen (zie baanreglement),organiseert activiteiten en is zij verantwoordelijk voor de competitie.
T.V. de Hogt neemt ieder voorjaar met ongeveer 25 teams deel aan de door de KNLTB georganiseerde landelijke en districtscompetitie. Je kunt je daarvoor opgeven meestal rond september/oktober. In het najaar nemen ongeveer 10 senioren teams deel aan de districtscompetitie, hiervoor staat de opgave open in mei/juni. Je deelname aan die competities is o.a. afhankelijk van je speelsterkte, de plaatsingsmogelijkheden en de samenstelling van de teams. De eindverantwoordelijkheid voor de competitie en daarmee ook de samenstelling van de teams berust bij de T.C.
Elke zomer wordt een Open Hogt Toernooi georganiseerd op de buitenbanen, dit toernooi is ook opengesteld voor eigen leden en alle KNLTB leden.
In de maand augustus worden meestal de clubkampioenschappen gespeeld en in het winterseizoen wordt er een interne wintercompetitie georganiseerd, die eveneens vallen onder de verantwoordelijkheid van de T.C.