Jeugdzaken

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die door de jeugdcommissie voor de jeugdleden van TV de Hogt worden georganiseerd. De inschrijvingen voor de activiteiten worden steeds aangekondigd bij de nieuwsberichten. Houdt deze dus goed in de gaten!

Clubkampioenschappen:
Jaarlijks vinden van half/eind augustus tot begin september de clubkampioenschappen plaats. In diverse categorieën kunnen jullie dan strijden om de diverse clubtitels. In de hoogste enkelcategorie wordt gestreden om de titels “Clubkampioen Jongens” en “Clubkampioen Meisjes”. We delen iedereen in op sterkte.
Mini’s kunnen natuurlijk ook inschrijven. Zij worden in aparte poules ingedeeld. Deze poulewedstrijden zullen op één of twee dagen worden gespeeld. ijdens de wedstrijden wordt er natuurlijk gezorgd voor versnaperingen.
Onder voorwaarden is het voor sommige jeugdleden mogelijk om ook deel te nemen aan de clubkampioenschappen voor senioren. Begin juni zullen de inschrijfformulieren en nadere informatie op de website worden geplaatst.

Competities:
In het voorjaar (van begin april t/m begin juni) zijn er een aantal mogelijkheden competitie te spelen tegen kinderen van andere verenigingen. Deze competities zijn in teamverband. Je speelt dan met je eigen team van TV de Hogt tegen andere verenigingen. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden. Welke competitievorm voor jou het meest geschikt is, is met name afhankelijk van je leeftijd, hoe lang je tennist en je niveau.

KNLTB-competities:
De KNLTB organiseert een aantal competities in het voorjaar (begin april tot begin juni). Hierbij is een onderscheid tussen:
Landelijke competitie
Voor deze competitie zul je het verst moeten reizen (van West-Brabant tot Zuid-Limburg is mogelijk). Je begint op zondagmorgen meestal om 10.00 uur. In de gemengde competitie moeten 8 partijen worden gespeeld (2x JE, 2x ME, JD, MD en 2xGD). Er is ook een jongens- en meisjescompetitie. Hierin speel je per zondag 4 singels en 2 dubbels.
Districtscompetitie
Deze competitie speelt zich af rond Eindhoven, met als uithoeken Sint-Oedenrode en Budel. Op woensdag beginnen de wedstrijden om 14.00 uur, op zaterdag om 9.00 uur en op zondag om 13.00 uur. Bij de gemengde competitie speel je 5 partijen per dag (JE – ME – JD – MD – GD) en bij de meisjes- en jongenscompetitie 6 (4x ME/JE + 2x MD/JD).
Mini – driekwart competitie
De mini- en driekwartcompetities zijn een hartstikke leuke mogelijkheid om met het spelen van wedstrijden in aanraking te komen. De teams dienen te bestaan uit minimaal 3 kinderen. Een team kan bestaan uit zowel jongens als meisjes. De wedstrijden worden gespeeld op woensdag en beginnen om 15.00 uur. Er wordt in 2 categorieën gespeeld: – Minicompetitie t/m 9 jaar – Driekwartcompetitie t/m 11 jaar In totaal worden er 6 wedstrijdjes per dag gespeeld, dus in principe speelt ieder kind 2 wedstrijden. Het kind dat het eerste 6 games heeft behaald, heeft gewonnen. Er wordt gespeeld met aangepaste ballen.